MENÜ

Berényi Ibolya a nevem. Szolnokon születtem 1963 decemberében.

Általános iskolai tanítóként végeztem a jászberényi főiskolán és Szolnokon dolgoztam gyermekeim megszületéséig.

Négy lány édesanyja vagyok. Anyaként és tanítóként is folyamatosan

tanulok tőlük. Hiszem, hogy "a változás bennünk kezdődik”. Én is sokat

fejlődtem, amit annak tudhatok, hogy sikerült megtalálnom a saját

bensőmhöz vezető utat. Tizenkilenc éve vagyok okleveles grafológus.

A Taraczközi-féle rajzteszttel tizenhét éve tudom hatékonyan kiegészíteni

grafológiai ismereteimet. Az ezotériával, a természetgyógyászattal, az

alternatív gyógymódokkal, ezen belül az energiagyógyászattal a Magyar Természetgyógyász Akadémián kerültem közelebbi kapcsolatba.

 


Fokról-fokra jártam végig az utam, kezdtem a grafológiával, amit Gulyás Jenő Istvántól és tanítványaitól sajátítottam el. Dr. Taraczközi István órái, nemcsak a rajztesztje, de az energetikai tanfolyamok is rengeteg új felismerést hoztak. A reiki, feng shui, kineziológia, numerológia, regresszió, szimbolika, masszázsok, keleti mozgáskultúra, stb, mind-mind oda vezetett, hogy minden mindennel összefügg. Egy valami viszont mindenekfölött áll, ami pedig nem más, mint a HIT.
Mi is a hit? Kinek mit jelent ez a szó? Én akkor tudtam ezt megfogalmazni, pontosabban átélni lényem teljes egészével, amikor egyik lányom, az orvosok szerint „kigyógyíthatatlan betegségbe esett”. Ez volt talán életem egyik legelkeserítőbb időszaka, amikor tehetetlennek éreztem magam mindennel és mindenkivel szemben. Nem engedhettem, hogy a betegség győzzön a gyerekem kis teste-lelke felett, ezért kellett más alternatívát találni. A megoldás a HIT volt. Az Önmagunkba vetett hit, mely teljes egészében megváltoztatta az addigi gondolkodásmódomat, kimozdított a tehetetlenség állapotából.  Elkezdtünk hinni abban, hogy semmi és senki nem győzhet le minket, se betegség, se rossz gondolat, se semmi.  Az ember csakis magán segíthet, magát képes meggyógyítani, hiszen minden betegség megjelenése, lelkünk sérüléséből adódik. Néha elég egy másodperc ahhoz, hogy megváltozzon az életünk. Elhittük, hogy meggyógyul a lányom és egészséges!
„Mi hozzuk létre a valóságot. A valóság folyamatosan jelen van az agyunkban.
Csak azt látjuk, amit lehetségesnek tartunk.”
Életünk során több „Segítővel” is találkozhatunk, ha figyelmesek vagyunk, felismerhetjük őket… Mi is megkaptuk ezt a jelet a kislányommal, aki egy év alatt gyökeres átalakuláson ment keresztül. Azóta egészséges és nyoma sincs a „gyógyíthatatlan betegségének”. Mi a titka? Egyszerű: hinni kell abban, hogy mindenki megérdemli a boldogságot, egészségben, mosolyogva képes élni az életét.

www.youtube.com/watch?v=MiC9UBjim_A&feature=youtu.be

„Én nem tudlak Téged meggyógyítani, saját magadnak kell meggyógyítani magadat.
Én nem tudlak Téged felébreszteni, saját magadnak kell felébreszteni magadat.”
Amit hallok, azt elfelejthetem, amit látok, arra emlékezhetek, de amit megélek, az a részemmé válik. Megéltem már egysmást és szeretnék még sok minden jónak a részese lenni. Elhiszem, hogy szükség van rám és adhatok másoknak is abból, amit tudatosan vagy tudattalanul átélek, megtapasztalok.
„Csak átélt örömön és szenvedésen keresztül lehetek mások tanítója.”

A grafológiával, a Taraczközi-féle rajzteszttel, a numerológiával és az enneagram segítségével önismeretre, emberismeretre „vezetem rá” az embereket. Egyéni beszélgetéseket és csoportos foglalkozásokat tartok. Magam írt-szerkesztett jegyzeteim vannak grafológiából, betűszimbolikából és enneagramból, amik hatékony segítséget nyújtanak a csoportos, de akár az otthoni, egyéni tanuláshoz is. Van egy saját készítésű kártyám,
a SZ.E.M. kártya (Szabadság Eszköze Mindenkinek), mely útmutatóul szolgál azoknak az embereknek, akik kérdéssel fordulnak „hozzá”.
A Szabadság gyógyít!
A kulcs, önmagunk karakterének (személyiségének) jobb megismeréséhez, mindenkinek adott, hiszen bennünk van. Én egy Eszköz vagyok, aki megpróbál segíteni azoknak az embereknek, akik kérik ezt tőlem. De még inkább arra törekszem, hogy megpróbáljam megtanítani a hozzám fordulókat arra, hogy hogyan segíthetnek saját maguknak és ezáltal másoknak is. Nekem is!

 

Elérhetőségeim:  BERÉNYI IBOLYA

                         +36/20/386-1706
 

www.grafologia.freewb.hu

www.szem.freewb.hu

berenyi.ibolya@hotmail.hu

berenyi.ibolya@freemail.hu

 

Vendégkönyv

Kép újratöltsée
  • dr.Pápay Mária (dr.pmg@freemail.hu)
    2011-10-01 05:51:07
    Drága Ibolya, örömmel látom, hogy megtaláltad a saját utadat, ami boldogságot jelent számodra és bölcsességeddel segítséget adhatsz a hozzád fordulónak. Én mindig is éreztem, hogy "erre" a feladatra rendeltettél:)és lám elkerülhetetlen az önmegvalósítás:) Szeretettel ölel: Marika

 

Asztali nézet